Drömväverskan

Coachning av Ida Vesterlund

Om Drömväverskan

jag kbh 2 - CopyJag är den som står bakom dig och hejjar på när du förverkligar din dröm, den som knuffar dig framåt när det går trögt och fångar upp dig när du snubblar. Jag är den som hjälper dig att hitta murbräckan när du behöver riva murar och den som hittar virke till en stege när hindren ser för höga ut. Jag arbetar med friskvård, personlig utveckling och personligt ledarskap för att främja glädje och livskvalitet.

Jag heter Ida Vesterlund och jag är friskvårdsterapeut och livscoach. Jag arbetar med friskvård för företag där jag bland annat håller föredrag och utarbetar friskvårdsstrategier. För dig som är privatperson erbjuder jag coachning, e-kurser och e-böcker om personlig utveckling och hälsosam livsstil, dvs jag hjälper dig att skapa det goda livet åt dig själv.

Nyckeln till att skapa livskvalitet är att integrera det bästa av det moderna med det som är naturligt för oss och kombinera det med våra personliga värderingar, intressen och behov.

Jag hämtar inspiration från vad som kan betraktas som en naturlig eller ursprunglig livsstil för människan eftersom jag tror att det vi är anpassade för också oftast är det vi mår bäst av. Mitt arbetssätt är i första hand coachande samtal med kognitiv pedagogik och mental träning, tillsammans med praktiska övningar och hemuppgifter.

Jag erbjuder specialanpassad coachning för dig som varit deprimerad. Du som är introvert eller högkänslig (ESP) kan också få coachning som är speciellt anpassad för dig. Dessutom kan du få hjälp med att skapa livskvalitet för människans bästa vän hunden, eller att få ditt hem eller din uteplats inredd på ett sätt som främjar välmående.

Kontakta mig via epost: dromvaverskan@gmail.com. Du kan också anmäla dig till nyhetsbrevet för uppdateringar, erbjudanden och inspiration. När du anmäler dig som prenumerant på nyhetsbrevet får du dessutom en gratis e-bok om stresshantering! Du kan även följa Drömväverskan på Facebook, där det kommer upp erbjudanden, information om verksamheten, länkar som jag tror mina kunder tycker är intressanta samt inspiration.

 

Drömväverskans historiaIMG_0050a

Det började med att jag ville hitta en livsstil som kunde höja min egen livskvalitet. Jag var deprimerad, arbetslös, pank, ensam och uttråkad. Det kändes som om tillvaron var meningslös och som om jag satt fast i en hopplös situation utan möjlighet att påverka den.

Min utgångspunkt var idén om att vi mår bättre ju mer vår livsstil påminner om det som är naturligt för människan. Jag hade redan en del kunskap om människans evolution eftersom det var ett ämne jag varit intresserad av under många år och genom sociologistudier hade jag också en grundläggande kunskap om dynamiken i mänskliga samhällen och kulturer. Jag byggde på den kunskapen genom ytterligare fördjupning i den mänskliga evolutionen, sociologi samt andra relevanta ämnen som t ex fysiologi, psykologi, antropologi och kognitionsvetenskap.

Jag såg också att många andra hade upplevelser som liknade mina och att det hos många fanns ett behov av eller en längtan efter något annorlunda. Många känner sig begränsade av omständigheter som de tror att de inte kan påverka. De känner att de inte har möjlighet att leva sina liv på det sätt som de skulle vilja. Detta skapar stress, frustration, sorg och sänker livskvaliteten i allmänhet.

Många upplever dessutom att det finns strukturer i vårt samhälle och i vår kultur som får oss att må dåligt och försämrar vår livskvalitet, istället för att skapa välmående. Det är här tanken om en mer naturlig livsstil kommer in. Jag utbildade mig till friskvårdsterapeut för att lära mig att omsätta mina teoretiska kunskaper till praktiskt arbete med andra människor, för att kunna dela med mig av mina kunskaper.

Jag gör det här för att hjälpa mina klienter att hitta var och en sin egen väg till livet de verkligen vill leva, för att visa att man kan påverka sin egen livssituation mer än man kanske tror, att man inte är så begränsad av omständigheter som man kanske tror utan faktiskt i hög grad kan forma sitt eget liv. Jag gör det också för att visa att det finns ett annat sätt att leva på än det som är normen i vårt samhälle, ett sätt som skapar mer livskvalitet och välmående.

Jag gör det här för att visa att vi kan ta oss friheten att leva våra liv mer som vi vill och på så vis också påverka samhället i en positiv, mer livsbejakande riktning utan att för den sakens skull vända hela det moderna samhället ryggen. Genom att leva mer i enlighet med sin egen natur och sina egna värderingar och drömmar, kan man inspirera andra att göra likadant. När individer börjar ändra sitt sätt att vara, följer samhället förr eller senare efter, eftersom det är summan av individerna som formar samhället.

”Be the change you want to see in the world”, som Gandhi sa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: